luni, 19 ianuarie 2009

BaraC(rac)k Obama într-o zi proastă

"I inhaled frequently". Poate tocmai din această cauză, charisma afro-americanului îl înconjoară ca o aură. Nu. Nu din cauza drogului ci pentru că are curajul să recunoască în faţa întregii lumi că a consumat. Responsabilitatea ce cade însă pe umerii guvernării Obama este halucinantă.
Într-o zi bună, SUA sunt cea mai puternică economie din lume, de aproape zece ori mai puternică decât Rusia, fiind pe primul loc în ceea ce priveşte tranzacţiile comerciale. Statele Unite sunt cele mai mari consumatoare de petrol, seminţe din care se extrage uleiul, grâne, cauciuc, cupru, plumb, zinc, aluminiu, cositor, cafea şi cacao. Au patru din cele mai aglomerate aeroporturi din lume şi transportă de trei ori mai mulţi pasageri decât orice alte companii aeriene. Au cele mai lungi reţele de drumuri şi căi ferate din lume. Americanii deţin mai multe maşini, telefoane, frigidere, televizoare, aparate video, maşini de spălat vase şi cuptoare cu microunde decât orice altă naţiune.

În zilele ei proaste America este cap de serie într-o criză economică mondială. Este implicată într-un război oficial şi în câteva pe ascuns. În ochii opiniei publice internaţionale, Jandarmul lumii a devenit stat colonialist. La celălalt capăt al lumii, Rusia şi China (importatorul mondial numărul 1 în America) stau la pândă.
Înfundaţi sub toate aceste probleme, nu e de mirare că americanii l-au ales pe Barack. Probleme Americii sunt de acum problemele lui. Problemele fiecărui cetăţean american apasă pe umerii preşedintelui , în fond problemele fiecărui pământean gravitează mai mult sau mai puţin în jurul lui Obama. Aşa că ce mai contează un fum, sau două?

1 comentarii:

iulineaţa spunea...

le-ga-li-ze that shit ! no more devastation ... no more desperation ... only celebration ! man :D niiice article ... foarte foarte mult mi-a placut ... cristi scrie o data in like a thousand years ... da`si cand o face ... la u ... situatia ... it`s like a soical(circle) ... like ... u have a circular period of time that unfolds in writing every once in a while...:)


Free Blogger Templates by Isnaini Dot Com and Mercedes-Benz Car Pictures. Powered by Blogger